Bezoek de website:
http://www.british-fame.nl

British Fame

BRITISH FAME

A Tribute To British Rock: Led Zeppelin, Thin Lizzy, Deep Purple, Queen en meer!

British Fame is momenteel een van de meest opvallende bands in de rockscene. Dankzij hun ijzersterke repertoire vol herkenbare stevige (Britse) rocknummers en vanwege hun hoge niveau van spelen, heeft deze tributeband zich in korte tijd bijzonder populair weten te maken. Van kroegen tot festivals en van zalen tot motorfeesten; de band bestormt het ene na het andere podium. En dat doen ze met veel overtuiging en niet te vergeten; een spetterende live show!

REPERTOIRE
British Fame is een eerbetoon aan een muziekstijl. Aan de Britse rock zoals die eind jaren 60, begin jaren 70 is ontstaan in Engeland; een stroming die vervolgens bands over de hele wereld inspireerde. Het is een rauwe sound, soms bijtend, maar altijd eerlijk en direct. Geen gepolijste softrock, maar de ‘cranked Marshall’ als uitgangspunt. Grote voorbeelden van deze stroming zijn Deep Purple, Led Zeppelin, The Beatles, The Who, maar ook Black Sabbath, Rolling Stones, Beatles en Queen.

Willem de Vries (Omrop Fryslân): "British Fame bewijst dat je voor pompende rauwe rock klassiekers niet beslist de Noordzee over hoeft. Deze band wisselt stevig en subtiel af op een hoog niveau, en leid je langs vele te gekke rockklassiekers".

LEADZANG
De band heeft haar naam weten te vestigen als een tribute die muzikaal-technisch op hoog niveau presteert. De ervaring van de muzikanten spat er vanaf en als klap op de vuurpijl is deze rockband gezegend met Karin; een powerlady van formaat én met Jos; de charismatische frontman die flinke bekendheid heeft verworvenheid in de Noordelijke rockscene en die het publiek als geen ander weet te bespelen. Dit resulteert in een rockshow vol afwisselende vocals van een waanzinnig frontduo in combinatie met spectaculaire samenzang en duetten die garant staan voor menig kippenvelmoment!

ROCKSHOW BRITISH FAME
British Fame brengt meer dan een optreden. Het is een beleving, een indrukwekkende live experience. Strakke drumpartijen, een ronkende bas, gierende gitaren en indrukwekkende dubbele leadzang! Ondersteund door de nodige showelementen (rookeffecten, samplers etc). voert band je mee langs de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Britse (hard)rock. Herbeleef de hoogtijdagen van Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Beatles en Black Sabbath. Ga volledig uit je dak wanneer de klassiekers van Iron Maiden, Judas Priest en Whitesnake voorbij komen en voel het kippenvel bij Deep Purple’s "Child In Time" of Led Zeppelins "Whole Lotta Love". British Fame speelt op grote en kleine podia maar altijd: 100% Brits, 100% hits!

Meer informatie nodig? Vraag naar de mogelijkheden via info@triggerbookings.nl

(Foto's linkerkolom: 1. Berend Drent, 2.Marc van Beelen, 3/5. Berend Drent, 4. Erwin Jonkman, 6. Gerben Duijster. Foto's header: 1 Berend Drent, 2/5/6 Wilma Kromhout, 3/4 Gerben Duijster. Videocredits: D'drive Film en Media / Hidde Keultjes)

Agenda

British Fame
30-05-2019 - Crossed Guitars, Fryskepeallen